Google+ Followers

Monday, 29 April 2013

TIDUR ATAS KUBUR PENGGANAS


Anggota PGA tidak boleh lupa pengalaman tidur atas kubur pengganasPAPAR: Bagi Koperal Mohamad Riduan Kasim, pengalaman tidur di atas kubur militan Sulu adalah antara yang tidak mungkin dilupakannya ketika menyertai Operasi Daulat di Lahad Datu.
Anggota Batalion 16, Pasukan Gerakan Am yang berpangkalan di Kem Kinarut di sini itu berkata, suasana gelap menyebabkan mereka tidak dapat melihat dengan jelas keadaan sekitar dan hanya mengetahui kewujudan kubur pada pagi esoknya. 
"Saya ada terhidu bau busuk, bagaimanapun kami semua ingat ada binatang yang mati selain kami terlalu penat sehingga tidak mempedulikan bau itu," katanya kepada Bernama selepas majlis Penganugerahan Pingat Kedaulatan Negara di dewan masyarakat di sini, hari ini. 

Mohamad Riduan, 32, merupakan antara 13 anggota pasukan keselamatan yang menerima anugerah itu daripada Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Lee Chee Leong.

Katanya beliau juga amat terkejut apabila mendengar berita kematian ASP Zulkifli Mamat kerana pada malam sebelumnya beliau sempat bertugas bersama Allahyarham. 

Credit: Bernama