Google+ Followers

Friday, 4 January 2013

Tembok Runtuh Di Kolej UPM, 7 Motosikal Rosak


RUNTUH...Dua orang pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) melihat beberapa buah motosikal yang tertimbus akibat tembok runtuh di Kolej Serumpun UPM, Serdang, malam Jumaat. Dalam kejadian 6 petang itu, sebanyak tujuh biji motosikal yang diletakkan di tempat letak motosikal rosak akibat dihempap tembok setinggi 1.5 meter. --fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Hujan lebat sejak petang tadi menyebabkan tembok di Kolej Serumpun, Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang runtuh.
Kejadian yang berlaku pada pukul 6 petang itu turut merosakkan tujuh buah motosikal di tempat letak motosikal akibat dihempap tembok setinggi 1.5 meter itu.
Pakar kejuruteraan geologi UPM, Dr Husaini Omar berkata tembok tersebut dipercayai runtuh kerana tidak dapat menahan kapasiti air yang banyak akibat hujan berlarutan.
Penolong Pengarah Bahagian Operasi dan Penyelamat Bomba Selangor, Mohd SaniHarul berkata pihaknya yang menerima panggilan turut menghantar enam anggota dansebuah jentera dari balai Serdang untuk memantau keadaan. 
Credit: BERNAMA